Vijesti

Planinarska škola 2015.g.

Planinarski ormarić - Vijesti

Drage planinarke i planinari.

Tijekom 2015. godine planiramo izvesti opću planinarsku školu za sve one koji o planinarenju žele dobiti korisne i stručne informacije. Pohađanjem planinarske škole planinari u kratkom roku usvajaju znanja koja se inače stječu godinama. S druge strane ona je gotovo neophodna za sve one koji se spremaju na zahtjevnije planinarske ture ili planiraju nastaviti školovanje u okviru tečajeva koje provodi Hrvatski planinarski savez (HPS).

Tecajci ispred pl. doma na Kleku, Foto H. Misko

Planinarska škola 2010.g.

Više...

 

Proslava 90 godina društva

Planinarski ormarić - Vijesti

Povodom proslave 90 godina postojanja i djelovanja društva sazvana je svečana skupština društva.

Skupština će se održati u planinarskom domu na Kalniku, u nedjelju, 7.09.2014.g. s početkom u 12.00. sati. Pozivamo sve članove da prisustvuju skupštini.

Nakon službenog dijela i svečanog ručka biti će održano predavanje o povijesti društva.

Zainteresirani za hodanje do Kalnika neka se jave Štefu na mobitel 095/8458 509 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Potvrdu dolaska na skupštinu molim javite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili mobitel (poziv u nastavku).

 

Predsjednik društva,

Zdravko Petrinec

Planinarski_dom_3_430_x_238

Više...

 

Planinarski maskenbal 2014.g.

Planinarski ormarić - Vijesti
Mask_0.0_res_6_430_x_638
 

Predavanje: Sredozemna Turska i Zapadna Anatolija

Planinarski ormarić - Vijesti
Planinarsko društvo Kalnik Križevci organizira: Putopisno predavanje SREDOZEMNA TURSKA I ZAPADNA ANATOLIJA koje će se održat će se u srijedu 29. 1. 2014.g. u 19.00. sati u Multimedijskom kulturnom centru (bivši Dom HV-a), Trg sv. Florijana 14. Predavanje će održati planinarka-putopisac Maja Zegnal Koretić.
 

Izvještaj sa skupštine društva

Planinarski ormarić - Vijesti

U planinarskom domu na Kalniku održana je u subotu, 23. studenog 2013.g. godišnja skupština planinarskog društva Kalnik Križevci. Prisustvovalo je šezdesetak planinara od ukupno 167 članova koji su platili članarinu ove godine.

2_hrvoje

Foto: Hrvoje Miško

Više...

 

Planinarski kalendar za 2014.g.

Planinarski ormarić - Vijesti

Obavještavamo članove da su u tijeku prijave za planinarski kalendar za 2014.g. Cijena kalendara je 35,00 kn, a za narudžbu preko društva moguće je ostvariti popust od 20 % tako da cijena za naše članove iznosi 28,00 kn. Prijave i rezervacije su moguće u društvu svakog utorka od 19.00. do 21.00. sati, te na e-mail adresu društva: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Planinarski kalendar za 2014.g. posvećen je 140. obljetnici hrvatskog planinarstva, a tema glasi: "Naše planine – jučer, danas, sutra". Za mjesec ožujak stavljena je slika Kalnika kako izgleda danas, te stara povijesna slika planinarskog doma nakon izgradnje.

U kalendaru su objavljene akcije našeg društva koje planiramo u 2014.g. i to Uskrsni pohod na Kalnik u travnju, te Put kleti potkalničkog kraja u listopadu.

Također obavještavamo da je izašlo i novo izdanje Planinarskog dnevnika koji se može kupiti u društvu po nabavnoj cijeni od 25,00 kn.

PD Kalnik Križevci

 

Smjerokaz na Kalniku

Planinarski ormarić - Vijesti

Dodjelom planinarskih priznanja zaslužnima na godišnjoj skupštini društva dana 23.11.2013. godine dovršen je u cijelosti projekt postavljanja Smjerokaza na vrhu Kalnika. Posebna priznanja dodjeljena su svima koji su sudjelovali u toj akciji.

2_Smjerokaz_430_x_573 
Foto: H. Miško

Više...

 

Skupština 23.11.2013.g.

Planinarski ormarić - Vijesti

Upravni odbor društva sazvao je redovnu izbornu skupštinu društva koja će se održati u subotu, 23.11.2013.g. s početkom u 10.00. sati u Planinarskom domu na Kalniku.

Nakon skupštine predviđen je ručak za sve članove i pozvane goste. Molimo da svoj dolazak najavite radi organizacijskih razloga.

Svi koji još nisu platili članarinu za 2013.g. mogu to učiniti najkasnije do dana održavanja skupštine.

Poziv za skupštinu sa dnevnim redom je u nastavku teksta.

Upravni odbor PD Kalnik Križevci

P1050030_400_x_300

Više...

 

Predavanje: Zeleni vir i Kamačnik

Planinarski ormarić - Vijesti

Drage planinarke i planinari, pozivamo vas na predavanje s ovogodišnjeg živopisnog izleta u Gorski kotar (Skrad – Vražji prolaz – Vrbovsko – Kamačnik). 

Zlatni_vir_600_x_451

Više...

 

Predavanje o planinarenju po Makedoniji

Planinarski ormarić - Vijesti

Tamo gdje vječno sunce sja, tamo je
MAKEDONIJA
(Dado Topić & grupa Time)

Drage planinarke i planinari i svi ljubitelji putovanja, pozivamo vas na predavanje o Makedoniji koje će se održati u utorak 28.05.2013. godine s početkom u 20.30 sati

.Makedonija_400_x_267

Više...

 

Otvorenje izložbe o dr. Josipu Schlosseru u Gradskom muzeju Križevci

Planinarski ormarić - Vijesti

Povodom Međunarodnog dana muzeja, u petak 17. svibnja u 19 sati, u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci otvara se izložba o dr. Josipu Kalasanciju Schlosseru vitezu Klekovskom, nastala u suradnji križevačkog muzeja s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom u Zagrebu.

Schlosser_portret_mala_422_x_600

Više...

 

Akcija Zelena čistka u subotu, 20. travnja 2013. godine

Planinarski ormarić - Vijesti
Molimo sve zainteresirane ljubitelje prirode i krajolika da sudjeluju u akcijama čišćenja u mjestu svojega stanovanja.
Pozivam planinare i druge ljubitelje kalničkog krajolika da dođu u subotu 20. travnja u središte mjesta Kalnik između 8 i 9 sati ujutro, te sudjeluju u akcijama čišćenja planinarskih puteva u:
  • - u klancu potoka Đurovca(tu prolazi planinarska staza broj 26) sjeverno od zaseoka Lukačići
  • - uz makadamski put koji od Mlina Žibrin ide prema livadi Zdenci(tu prolazi planinarska staza broj 25 za vrh vidikovac Škrinju)
  • - drugi putevi sjeverno od mjesta Kalnik

Za akciju treba ponijeti rukavice, tko može grablje, te zaštitu od kiše, nešto hrane i vode..

Molim zainteresirane da se jave radi dogovora Stjepanu Jembreku
na mobitel 095 845 8509 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript !

zelena_cistka

 

Poziv na uplatu članarine za 2013.g.

Planinarski ormarić - Vijesti

Dragi planinari,

obavještavamo Vas da članarinu po povoljnijoj cijeni možete platiti do kraja ovog mjeseca odnosno još samo slijedeći utorak, 26.03.2013.g. u društvenim prostorijama. Nakon toga članarina će se moći platiti isključivo prvi utorak u mjesecu u društvenim prostorijama, te se iznos članarine povećava za 10,00 kn. Cijena iskaznice je ista tijekom cijele godine.

Na ovaj način želimo potaknuti sve naše članove i one koji to tek žele postati da članarinu plate na vrijeme. Također želimo olakšati posao našoj blagajnici koja taj posao radi volonterski. Smatramo da je razumno očekivati da se jedina članska obveza plati u neko razumno vrijeme, a to je prvo tromjesječje u godini. Stoga Vas ovim putem još jednom pozivamo da ispunite svoju obvezu i iskoristite pogodnost jeftinije članarine. Zahvaljujemo na razumijevanju!

U prva dva mjeseca ove godine ukupno je 95 članova platilo članarinu što je vrlo velika brojka obzirom na to da je u 2012.g. naše društvo imalo 143 člana.

Paklenica_web_033_480_x_360

Više...

 

Pozivamo vas na predavanje

Planinarski ormarić - Vijesti
Plakat_Ararat_2__233_x_400
 

Članarina 2013.g.

Planinarski ormarić - Vijesti

Članarina za 2013.g. može se platiti svakog utorka od 19.00. do 21.00. sati u društvenim prostorijama zaključno sa 26.03.2013.g..


Od 1.04.2013.g. članarina se može platiti isključivo prvi utorak u mjesecu u društvenim prostorijama, te se iznos članarine povećava za 10,00 kn. Cijena iskaznice je ista tijekom cijele godine.

Više...

 

Planinarska priznanja

Planinarski ormarić - Vijesti
Poštovani članovi Pd Kalnik Križevci,

Komisija za planinarska priznanja HPS-a dodijelila je planinarska priznanja zaslužnim članovima našeg društva temeljem prijedloga članova koje je Skupština društva predložila dana 19. studenog 2011.g.

Pozivamo Vas u subotu 02. veljače 2013.g. na svečanu dodjelu planinarskih priznanja HPS-a koja će se održati u Planinarskom domu na Kalniku s početkom u 13.00. sati.

Nakon svečanog dijela društvo je osiguralo besplatan ručak za sve sudionike i zajedničko druženje. Biti će održano i planinarsko predavanje sa putovanja po Maroku (Robert Pašičko).

Molimo da svoj dolazak najavite Luji Konficu na mobitel 098/9707 455 najkasnije do četvrtka, 31.1.2013.g.

Predsjednik društva:
Zdravko Petrinec

 

Plaketa_HPS
 
Više članaka...
Iz drugih planinarskih portala