Izleti društva

Prvi planinarski izlet udruge Transplant

Planinarski ormarić - Izleti društva

Transplantare (lat. presaditi) 

U nedjelju 3. travnja 2011. pozvana sam u planinarski dom Grafičar na Sljemenu na druženje i planinarski izlet udruge Transplant koja okuplja osobe s transplantiranim organom i one koji su organ darivali te članove njihovih obitelji i ljudi dobre volje koji pomažu u radu udruge.

 Ljepota proljetnog dana i rascvalo cvijeće navelo me na razmišljanje kako sam od početka proljeća u svom vrtu presadila na stotine cvjetova, biljki, kupina, jagoda i malina. Uživam u tom poslu svaki lijepi dan pridošlog proljeća. Toliko puta sam presađivala da bih to mogla učiniti zatvorenih očiju. U toploj, mirisnoj zemlji iskopam rupicu, prigrlim joj biljku, nježno zagrnem zemljom, malo pritisnem kao da milujem djetešce, napojim vodom. Uistinu jednostavno. U tom trenutku i život bude jednostavan, spreman bujati, rasti, davati plodove, uveseljavati... No, dragim ljudima koje sam upoznala u udruzi, "presađivanje" koje je njima život značilo, nije bilo tako jednostavno.

argaiv1935

lanovi_udruge_Transplant_sa_svojim_gostima_400_x_300_1

Više...

 

Tečaj za vodiče društvenih izleta (VDI)

Planinarski ormarić - Izleti društva

Dragi moji, postadoh vam opet tečajka, ali ne bilo kakva već tečajka za VDI (u prvi mah mi se učinilo VIDI i da sam prije vidjela o kakvom tečaju je riječ možda bih odustala :)). 

Dio sam tima tečajaca iz okolnih nam planinarskih društava, a i šire: HPD Bilo Koprivnica (4 člana); PD MIV Varaždin (3 člana); HPD Zagreb Matica (5 članova); HPD Bilogora Bjelovar (4 člana); PD Bundek Mursko Središće (4 člana); PK Ivanec (1 ali vrijedan); HPD Planik Umag (2 člana); PD Ludbreg (2 člana); PD Lipa Lipik (još 1 ali vrijedan) i PD Kalnik Križevci (8 članova).

P3120049_400_x_300_1b

Više...

 

Planinarski pohod na najviše vrhove Balkana u Bugarskoj i Grčkoj

Planinarski ormarić - Izleti društva

U organizaciji HPD Bilogora iz Bjelovara, nekolicina križevačkih planinara sudjelovalo je u pohodu na najviše vrhove Balkana: Musala (2925m) i Vihren (2914m) u Bugarskoj te Mytikas (2917m) na Olimpu u Grčkoj. Putovanje je trajalo od 23. srpnja do 01. kolovoza, a na njemu su bili: Dejan Jelenčić, Maja Zegnal, Stjepan Koretić te obitelj Cetl (Nikica, Jakov, Romana i Alojz). Najmlađi član pohoda Jakov (9 godina), te ujedno i jedan od najmlađih članova PD Kalnik, osvojio je sva tri vrha!

Musala_600_x_338Na najvišem vrhu Balkana - Musala

Više...

 

Ljepota od koje možete oslijepiti

Planinarski ormarić - Izleti društva

Sve je započelo još prije mjesec, dva kada je u plan izleta za ovu godinu uvršten naš Nacionalni park Plitvička jezera (za dan 23.01.2011.g. op.ur.), te kad me Robi pitao hoću li voditi taj izlet (a ja pristah, naravno). I kad sam dobila zadatak: izlet treba biti prilagođen i djeci i odraslima i seniorima (pomislih, ima li još kakvih želja?). Imaš na raspolaganju veeeliki autobus od 75 mjesta koji je u roku „keks“ postao premali za sve one koji su htjeli doživjeti Plitvice zimi.

Plitvice_2011_064_400_x_300_1

Više...

 

Tečaj nije uspio – treba ga ponoviti

Planinarski ormarić - Izleti društva

Nakon uspješno završene planinarske škole, naše mlade snage iz društva su nas ponovo okupile organiziravši tečaj penjanja na umjetnoj stijeni iliti indoor climbing.

PC042438_400_x_533

Više...

 

Martinje u Kutjevu

Planinarski ormarić - Izleti društva

Nekoliko naših članova bilo je prošle nedjelje (07.11.2010.) na tradicionalnom Martinju u Kutjevu gdje se okupilo oko 2500 planinara. Osim planinarenja uživali su u bogatoj ponudi hrane i pića koja se nudila gotovo na svakom koraku. Nekima od njih, kako kažu, ovo je najbolje planinarenju u životu i već sada obećavaju da druge godine idu ponovno i spremni su povesti i nas koji smo to propustili. Zašto? Provjerite u ovom izvještaju:

Više...

 

Nadelgrat

Izleti društva

"Donosimo Vam još jedan uzbudljiv putopis člana našeg društva Maria Ferenčaka, ujedno i člana alpinističkog odsjeka PDS Velebit iz Zagreba koji je ovo ljeto proveo dva tjedna u švicarskim alpama i prošao tzv. rutom Nadelgrat na visini od 4.000 metara kojom još nitko nije prošao ove sezone. Uspon je trajao 17 sati, a što je sve proživio prije i nakon njega pročitajte u nastavku teksta.“

Na vrhu Weissmiesa: Vanja Starčević, Mario Ferenčak, Rene Lisac, Žarko

Više...

 
Iz drugih planinarskih portala