Izleti društva

Kako je prošlo planinarenje Srednjim Velebitom?

Planinarski ormarić - Izleti društva

«Velebite, care naših gora,
Ti si Olimp, ali grčki n'jesi,
Jer u tebi ne stanuju b'jesi…»
(Danilo Medić)

Prateći naše stranice možete uočiti koliko je naše društvo aktivno. Osim čestih izleta, neki naši članovi upravo završavaju tečaj za društvene vodiče. Naš Božo se odmah, kao pravi učenik, primio prakse te organizirao izlet na Srednji Velebit.

Ima nešto posebno u toj planini. Ne znam je li to zbog svojih 145 km dužine, različitosti krajolika, neizbježne bure ili zanimljivih (što stasom, što karakterom) domara, ali Velebit nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Velebit_400_x_533_4

Više...

 

Prvi planinarski izlet udruge Transplant

Planinarski ormarić - Izleti društva

Transplantare (lat. presaditi) 

U nedjelju 3. travnja 2011. pozvana sam u planinarski dom Grafičar na Sljemenu na druženje i planinarski izlet udruge Transplant koja okuplja osobe s transplantiranim organom i one koji su organ darivali te članove njihovih obitelji i ljudi dobre volje koji pomažu u radu udruge.

 Ljepota proljetnog dana i rascvalo cvijeće navelo me na razmišljanje kako sam od početka proljeća u svom vrtu presadila na stotine cvjetova, biljki, kupina, jagoda i malina. Uživam u tom poslu svaki lijepi dan pridošlog proljeća. Toliko puta sam presađivala da bih to mogla učiniti zatvorenih očiju. U toploj, mirisnoj zemlji iskopam rupicu, prigrlim joj biljku, nježno zagrnem zemljom, malo pritisnem kao da milujem djetešce, napojim vodom. Uistinu jednostavno. U tom trenutku i život bude jednostavan, spreman bujati, rasti, davati plodove, uveseljavati... No, dragim ljudima koje sam upoznala u udruzi, "presađivanje" koje je njima život značilo, nije bilo tako jednostavno.

lanovi_udruge_Transplant_sa_svojim_gostima_400_x_300_1

Više...

 

Tečaj za vodiče društvenih izleta (VDI)

Planinarski ormarić - Izleti društva

Dragi moji, postadoh vam opet tečajka, ali ne bilo kakva već tečajka za VDI (u prvi mah mi se učinilo VIDI i da sam prije vidjela o kakvom tečaju je riječ možda bih odustala :)). 

Dio sam tima tečajaca iz okolnih nam planinarskih društava, a i šire: HPD Bilo Koprivnica (4 člana); PD MIV Varaždin (3 člana); HPD Zagreb Matica (5 članova); HPD Bilogora Bjelovar (4 člana); PD Bundek Mursko Središće (4 člana); PK Ivanec (1 ali vrijedan); HPD Planik Umag (2 člana); PD Ludbreg (2 člana); PD Lipa Lipik (još 1 ali vrijedan) i PD Kalnik Križevci (8 članova).

P3120049_400_x_300_1b

Više...

 

Planinarski pohod na najviše vrhove Balkana u Bugarskoj i Grčkoj

Planinarski ormarić - Izleti društva

U organizaciji HPD Bilogora iz Bjelovara, nekolicina križevačkih planinara sudjelovalo je u pohodu na najviše vrhove Balkana: Musala (2925m) i Vihren (2914m) u Bugarskoj te Mytikas (2917m) na Olimpu u Grčkoj. Putovanje je trajalo od 23. srpnja do 01. kolovoza, a na njemu su bili: Dejan Jelenčić, Maja Zegnal, Stjepan Koretić te obitelj Cetl (Nikica, Jakov, Romana i Alojz). Najmlađi član pohoda Jakov (9 godina), te ujedno i jedan od najmlađih članova PD Kalnik, osvojio je sva tri vrha!

Musala_600_x_338Na najvišem vrhu Balkana - Musala

Više...

 

Ljepota od koje možete oslijepiti

Planinarski ormarić - Izleti društva

Sve je započelo još prije mjesec, dva kada je u plan izleta za ovu godinu uvršten naš Nacionalni park Plitvička jezera (za dan 23.01.2011.g. op.ur.), te kad me Robi pitao hoću li voditi taj izlet (a ja pristah, naravno). I kad sam dobila zadatak: izlet treba biti prilagođen i djeci i odraslima i seniorima (pomislih, ima li još kakvih želja?). Imaš na raspolaganju veeeliki autobus od 75 mjesta koji je u roku „keks“ postao premali za sve one koji su htjeli doživjeti Plitvice zimi.

Plitvice_2011_064_400_x_300_1

Više...

 

Tečaj nije uspio – treba ga ponoviti

Planinarski ormarić - Izleti društva

Nakon uspješno završene planinarske škole, naše mlade snage iz društva su nas ponovo okupile organiziravši tečaj penjanja na umjetnoj stijeni iliti indoor climbing.

PC042438_400_x_533

Više...

 

Martinje u Kutjevu

Planinarski ormarić - Izleti društva

Nekoliko naših članova bilo je prošle nedjelje (07.11.2010.) na tradicionalnom Martinju u Kutjevu gdje se okupilo oko 2500 planinara. Osim planinarenja uživali su u bogatoj ponudi hrane i pića koja se nudila gotovo na svakom koraku. Nekima od njih, kako kažu, ovo je najbolje planinarenju u životu i već sada obećavaju da druge godine idu ponovno i spremni su povesti i nas koji smo to propustili. Zašto? Provjerite u ovom izvještaju:

Više...

 

Nadelgrat

Izleti društva

"Donosimo Vam još jedan uzbudljiv putopis člana našeg društva Maria Ferenčaka, ujedno i člana alpinističkog odsjeka PDS Velebit iz Zagreba koji je ovo ljeto proveo dva tjedna u švicarskim alpama i prošao tzv. rutom Nadelgrat na visini od 4.000 metara kojom još nitko nije prošao ove sezone. Uspon je trajao 17 sati, a što je sve proživio prije i nakon njega pročitajte u nastavku teksta.“

Na vrhu Weissmiesa: Vanja Starčević, Mario Ferenčak, Rene Lisac, Žarko

Više...