Najave izleta

Rusov pohod

Planinarski ormarić - Najave izleta
U subotu 21. travnja 2012. godine planinarsko društvo Kalnik iz Križevaca organizira izlet na Medvednicu na

 Tradicionalni RUSOV POHOD

Ide se autima do Zagreba, okupljanje je do sedam sati kada je polazak.
Organizator izleta je Dražen Zemun. Nazvati radi dogovora na 098 409 043 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Napomena - oni koji su bili na pohodu ponesite iskaznicu pohoda!
više na: http://www.ericsson.com/hr/etk/dogadjanja/sekcije/planinari.shtml
 

Izlet na Hahliće

Planinarski ormarić - Najave izleta
Planinarsko društvo Kalnik Kriţevci poziva članove društva 28. i 29. travnja 2012. godine na

Izlet na Hahliće

Na izlet se kreće u 6.00 sati iz Križevaca s parkirališta kod Bille. Za učesnike iz Vrbovca okupljanje u 6:30 ispred Bunčića, a u Zagrebu okupljanje je kod Arene (Plodine) u 7.00 sati.
Cijena prijevoza autobusom iznosi 120,00 kn za odrasle i 70,00 kn za mlađe od 18 godina. Noćenje uz iskaznicu 40,00 kn, jedan obrok 30,00 kn po osobi.

Po dolasku u Podkilavac kreće se na planinarski dom uz 3-4 sata hoda (ovisno o vremenskim prilikama). Hahlići su poznati i kao „Grobničke Alpe“, a čini ih atraktivni niz vrhova, livada i divljih krških oblika.
Prilikom uspona pruža se pogled na Kvarner i njegove otoke. Uspon je preko dvije varijante: lakša direktnim usponom, a teža i atraktivnija kroz duboko usječeni kanjon Mudna dol (slično na detaljima prelasku preko 7 zubiju na Kalniku).
U nedjelju se planira spuštanje drugom stazom na Platak.

Na izlet je potrebno ponijeti: opremu protiv kiše, vreću za spavanje, karimat, rezervnu odjeću i obuću, hranu za dva dana.

Prijave se vrše utorkom u prostoru društva kod vodiča Maria Trninića, na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i mob. 098/990-8340.
 

Uskrsni pohod kroz klanac Šokot do Malog Kalnika

Planinarski ormarić - Najave izleta

Planinarsko društvo Kalnik Vas poziva na:

Tradicionalni Uskrsni pohod kroz klanac Šokot do Grada Mali Kalnik 2012.

Tradicionalni Uskrsni pohod kroz potok i klanac Šokot uz istoimeni slap do grada Malog Kalnika, održati će se na Uskrsni ponedjeljak 9. travnja 2012. godine.

Slika_okot_12_450_x_253

Više...

 

Izlet na Kozjak i NP Krka

Planinarski ormarić - Najave izleta

Pozivamo Vas na dvodnevni izlet dana 31. ožujka i 01. travnja 2011.g. na Kozjak i u NP Krka 

Kozjak je krševita planina koja se u smjeru istok-zapad proteže od Kliškog klanca podno Mosora na istoku te prijevoja Malačka koji je dijeli od Opora na zapadu. Izlet se planira uglavnom u smjeru pružanja planine, biti će srednje naporan s većom satnicom hoda.

kozjak384_350_x_264

Više...

 

Izlet u Crnu Goru i Makedoniju

Planinarski ormarić - Najave izleta

Planinarsko društvo Kalnik Križevci poziva članove društva na višednevni izlet u

Crnu Goru i Makedoniju

10a

Više...

 

Maskenbal na Kalniku

Planinarski ormarić - Najave izleta

Tradicijski maskembal planinarskog društva Kalnik ove godine održan je 18. veljače u planinarskom domu na Kalniku pod budnim okom i organizacijskom palicom Ive Prevarek.

P2180011_450_x_338

Više...

 

Prvi pješački pohod na Kalnik

Planinarski ormarić - Najave izleta

Članovi planinarskog društva Kalnik iz Križevaca organiziraju

 

PRVI PJEŠAČKI POHOD NA KALNIK U 2012. godini


Više...

 

Izlet na Ćićariju, 25. i 25.06.2012.

Planinarski ormarić - Najave izleta

Pozivamo Vas na

IZLET NA ĆIĆARIJU
(KORITA, BRAJKOV VRH, ŽUPANJ VRH, VELIKI PLANIK I ŽBEVNICU)
25.-26.veljače 2012.

Više...

 

Zimski izlet u Gorski kotar

Planinarski ormarić - Najave izleta

Platak, Risnjak, Snježnik, izvor Kupe 
28. i 29. siječnja 2012.

Planinarsko društvo Kalnik Križevci poziva svoje članove i one koji to tek žele postati na dvodnevni zimski izlet u jedan od najljepših dijelova Gorskog kotara - u Nacionalni park Risnjak.

Više...

 

Program tradicionalnog Božićnog pohoda po Kalničkoj gredi

Planinarski ormarić - Najave izleta
I ove 2011. godine organizira se Tradicionalni Božićni pohod po Kalničko gredi u subotu 17. prosinca uoći Božića. Na pohodu više godina sudjeluju planinari, mještani kalničkih sela i ostali ljubitelji kalničke prirode. Okupljane i polazak je u 8 sati i 30 minuta iz šumskog područja Vratno kod Rinkov, dimnjaka stare tvornice vapna. Zainteresirani koji mogu dolaze u selo Kalnik kod bifea u središtu mjesta do 8 sati kada se polazi u Vratno. Križevčani se okupljaju u bifeu Gornji grad do 7 sati i 30 minuta, gdje se nakon jutarnje kave raspoređuju u automobile.

Pohod se ove godine organizira u dvije varijante. Okupljanje je kod dimnjaka Rinkov u 8,30 sati, gdje se sudionici pohoda raspodjeluju u dvije grupe:

a) Teža varijantapohoda ide s vodičem stazom do Plavog kamenika(stari napušteni kamenolom). Od njega strmo uzbrdo kroz šumu po srpentinastoj stazi do Topekove Hiže(poluspilje u stijeni), zatim zapadno do križanja Prijevoj. Od njega grebenom stazom 22 zapadno do drugog križanja, od njega prema stijenama Škrinje. Tu se po strmoj stazi uspinje do vrha Škrinja(504 m) cilja prvog dijela pohoda. Nakon odmora spuštanje do velike Visoravni kod Škrinje, velikog križanja puteva. Dalje se ide stazom za vrh Podrevec(544 m) preko Malog Podrevca. Nastavak šumskim nemarkiranim grebenskim putem do Benkove zaravni. Tu se lože vatre po dogovorui nešto ispeće. Nastavak dalje do Križanja livade Zdenci, obilazak Sjevernog vidikovca na stijeni. Zatim uspon na šumski nemarkirani greben s stjenovitim vrhovima bez istaknutih vidikovaca. Nastavak dalje zapadno grebenskim markiranim putem preko stjenovitih vidikovaca(prema sjeveru) do Obelisk-a(530 m), on je najniži od njih ali najteži za uspon(ne mora se na njega penjati) , sklisko je i opasno. Dalje se ide markiranim putem do velikog križanja Visoravni kod Vukleca, od kojega se ide zapadno grebenom na vrh Vuklec(572 m). Od njega dalje spust do Zapadnih vidikovaca(na stijenama). Spust do livade pod Starim gradom Velikm Kalnikom preko Južnog vidikovca, iza kojega je jako strma staza. Ukupno je potrebno 3 – 6 sati za obilazak.

b) Lakša varijanta pohoda ide s vodičem zapadno šumom po laganoj stazi(23b) do križanja za pl. Dom i lovačku kuću Vratno. Od njega se ide lijevo uzbrdo(istočno) po markiranom putu(22c) za Škrinju podnožjem šumskog grebena do križanja Prijevoj (tu se lijevo odvaja staza(22) za Rinkov i desno za Stijene Škrinje). Od njega desno grebenom stazom(22) lagano se uspinjući do križanja za Stijene Škrinje. Od njega deset metara južno do staze(22b) šumskog puta i njime uzbrdo zapadno do velikog šumskog križanja puteva Visoravni kod Škrinje. Od nje se uspinje na vrh Škrinju(504) koji je cilj prvog dijela pohoda. Odmor, gablec i spuštanja natrag do Visoravni.

Stazom 25-24 zapadno do livade Zdenci. Stazom(24) odlazak do Sjevernog vidikovca, povratak na livadu Zdenci. Uspon stazom za vrh Vuklec ide se zapadno šumskim putem(koji ne mjenja puno visinu) do križanjaVisoravan kod Vukleca. Moguća je podvarijanta obilazak stjenovitih vidikovaca. Uspon grebenom do vrhaVuklec(572 m), te od njega spust do Zapadnih vidikovaca. Povratak preko vrha Vuklec do Visoravni i od nje spuštanje sjeverno stazom za planinarski DOM do Starog grada Velikog Kalnika.

Za to je potrebno oko 2,5 do 3,5 sati.

Prijave kod Stjepana Jembreka na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na 095 845 8509
 

Izlet na Medvednicu

Planinarski ormarić - Najave izleta
Slap Sopot i spilja Veternica

U nedjelju 13. studenog 2011. organiziramo izlet na Medvednicu vlakom s polaskom iz Križevaca u 6 sati i 29 minuta. Obići ćemo slap Sopot(9 m visine), spilju Veternicu i predjele središnjeg dijela planine. Povratak poslijepodne.

Plan:
Po dolasku u Zagreb idemo tramvajem do Črnomerca, zatim autobusom do Vrapča. Uspon stazom do slapa Sopot, preko livada Ponikve do planinarskog doma Glavica, te spuštanje do Veternice i njezino razgledanje. Poslije ručka hodanje po dogovoru.
< Povratak poslijepodne.

Prijave kod Stjepana Jembreka Štefa na mobitel 095 845 8509 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Spilja Veternica je oko 7 kilometara dužine, a za posjetioce uređeno je 380 m.
Više:
http://www.skole.hr/veliki-odmor/zanimljivosti?news_id=253
 

Tradicionalni izlet na Kalnik

Planinarski ormarić - Najave izleta

Planinarsko društvo Kalnik Križevci poziva svoje članove u subotu i nedjelju 22. i 23. listopada 2011. godine na dvodnevni izlet na Kalnik. 

Gornja Rijeka – Mali Kalnik – Veliki Kalnik – Škrinja- Kalnička greda - Križevci

Više...

 

Izlet na Psunj

Planinarski ormarić - Najave izleta

Planinarsko društvo Kalnik Križevci poziva Vas nna izlet na Psunj (Omanovac, 655 mnv) 8. i 9. listopada 2011. 

omanovac_2_480_x_320

Više...

 

Izlet na Biokovo

Planinarski ormarić - Najave izleta

Pozivamo Vas na izlet na Biokovo 07.-09.10.2011.g. Izlet na Biokovo, planiran početkom svibnja, zbog vremenski nepovoljnih uvjeta nije realiziran, pa se planira za početak listopada.
Plan pohoda ostaje isti, vrhovi: Vošac, Sv.Jure, Sv.Ilija i Miletnjak ( Ščirovac ).

Više...

 

Izlet u NP Paklenica

Planinarski ormarić - Najave izleta

Planinarsko društvo Kalnik Križevci poziva sve članove društva 17. i 18. rujna 2011. na 

Izlet u NP Paklenica 

Paklenica_web_037_480_x_325

Paklenica je bogata po svojim geomorfološkim oblicima

Više...

 

Izlet na Vlašić (Bosna i Hercegovina)

Planinarski ormarić - Najave izleta

Pozivamo Vas na dvodnevni izlet na Vlašić dana 3. i 4. rujna 2011.

 Pridružite nam se na dvodnevnom planinarsko izletničkom izletu na Vlašić (1933 mnv), Krstac (1558 mnv) i posjetu Vitezu. Izlet je srednje naporan i prilagođen je svim dobnim skupinama (postoje lakša i teža varijanta hoda). Vlašić je jedna od najljepših bosanskih planina, i od austro-ugarskih vremena je prepoznat kao turistički, planinarski i skijaški biser. Vlada planinska klima pa je i ljeti svježe. 

Više...

 
Više članaka...