Izlet na Hahliće

Planinarski ormarić - Najave izleta
Planinarsko društvo Kalnik Kriţevci poziva članove društva 28. i 29. travnja 2012. godine na

Izlet na Hahliće

Na izlet se kreće u 6.00 sati iz Križevaca s parkirališta kod Bille. Za učesnike iz Vrbovca okupljanje u 6:30 ispred Bunčića, a u Zagrebu okupljanje je kod Arene (Plodine) u 7.00 sati.
Cijena prijevoza autobusom iznosi 120,00 kn za odrasle i 70,00 kn za mlađe od 18 godina. Noćenje uz iskaznicu 40,00 kn, jedan obrok 30,00 kn po osobi.

Po dolasku u Podkilavac kreće se na planinarski dom uz 3-4 sata hoda (ovisno o vremenskim prilikama). Hahlići su poznati i kao „Grobničke Alpe“, a čini ih atraktivni niz vrhova, livada i divljih krških oblika.
Prilikom uspona pruža se pogled na Kvarner i njegove otoke. Uspon je preko dvije varijante: lakša direktnim usponom, a teža i atraktivnija kroz duboko usječeni kanjon Mudna dol (slično na detaljima prelasku preko 7 zubiju na Kalniku).
U nedjelju se planira spuštanje drugom stazom na Platak.

Na izlet je potrebno ponijeti: opremu protiv kiše, vreću za spavanje, karimat, rezervnu odjeću i obuću, hranu za dva dana.

Prijave se vrše utorkom u prostoru društva kod vodiča Maria Trninića, na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i mob. 098/990-8340.