Izlet na Kozjak i NP Krka

Planinarski ormarić - Najave izleta

Pozivamo Vas na dvodnevni izlet dana 31. ožujka i 01. travnja 2011.g. na Kozjak i u NP Krka 

Kozjak je krševita planina koja se u smjeru istok-zapad proteže od Kliškog klanca podno Mosora na istoku te prijevoja Malačka koji je dijeli od Opora na zapadu. Izlet se planira uglavnom u smjeru pružanja planine, biti će srednje naporan s većom satnicom hoda.

kozjak384_350_x_264


Plan izleta na Kozjak
Polazak je autobusom u 5:00 s parkirališta kod Bille u Križevcima, ili u 6:00 kod Arene u Zagrebu (parkiralište ispred Plodina). Početna točka izleta je Kaštel Sućurac odakle kreće uspon do planinarskog doma Putalj (460mnv) strmom stazom (1,25h hoda/350m uspona). Odatle se nakon kraće pauze nastavlja do vrha Biranj/Sv. Ivan (631mnv, 1,5h hoda) slijedi povratak preko vrha Debelić/Sv. Luka (779mnv, 2h hoda). Za brže hodače će biti i mogućnost odlaska prema vrhu Sv. Juraj (676mnv). Povratak strmom stazom do planinarskog doma Putalj (0,5h) na večeru i noćenje.

Plan obilaska NP Krka
U nedjelju ujutro (7:00h) se spuštamo iz doma do autobusa u Kaštel Sućurcu te dolazimo do NP Krka. Kod posjete nacionalnog parka Krka ćemo se na odredišnim točkama kretati bez vođenja a prijevoz će biti zajednički. Najprije posjećujemo otok Visovac te se tamo zadržavamo za vrijeme mise. Po povratku s otoka obilazimo Roški slap a zatim iz Skradina i Skadarski buk. Povratak je u kasnim večernjim satima.

Troškovi:
Prijevoz:
– 140 kn za odrasle;
– 80 kn za mlađe od 18 godina;

Noćenje:
– 30 kn - 2x18mjesta, kreveti u tri nivoa, potrebne vreće
– 60 kn - 8 i 6-krevetne sobe, kreveti u dva nivoa, ima plahte
– 80 kn - dvije bračne i dvije dvokrevetne sobe, ima plahte

NP Krka:
– 50 kn - ulaznica i brod za Visovac

Mogućosti za večeru:
– 25kn grah s kobasicom, – 35kn vinski gulaš,
– 40kn dalmatinska pašticada
  – 3kn kruh

Što je potrebno ponijeti? 
Cipele za hodanje (gojzerice ili druge visoke čvrste cipele ili tenisice).
Oprema za kišu, topla odjeća, baterijska lampa, vreća, štapovi, kapa, krema za sunce, hrana i piće za dva dana i štogod za susjeda (u domu ima pitke vode i drugih pića);
dobra volja - neophodan sastojak za izlet!

PRIJAVE I UPLATA:
Božidar 095/8000880, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Prijava i uplata do 20.ožujka, utorkom u 20h u prostorijama društava. Po dogovoru je moguća i uplata na račun od vodiča. Kod prijave navesti kontakt, tip sobe za noćenje i prehranu!