Izlet na Psunj

Planinarski ormarić - Najave izleta

Planinarsko društvo Kalnik Križevci poziva Vas nna izlet na Psunj (Omanovac, 655 mnv) 8. i 9. listopada 2011. 

omanovac_2_480_x_320



Plan izleta – Polazak autobusom u 6:00 iz parkirališta Bille u Križevcima, ili u 7:00 ispred Arene u Zagrebu (parkiralište ispred Plodina). Povratak u nedjelju do 20h.
Nakon jutarnje šetnje i kave u Pakracu, dolazak u obližnje selo Španovicu i pješačenje novom stazom do doma na Omanovcu (4h hoda) preko starog grada Čaklovca i Hajdučke kose. Druga grupa vozi se autobusom do doma na Omanovcu i za njih je organizirana lagana šetnja do Rogoljice (2 sata) ili aktivnosti po izboru. Nakon dolaska i smještaja u dom mogućnost daljnjeg planinarenja ovisno o interesu grupe. U nedjelju spuštanje Cvijinom stazom do Lipika (3 sata hoda), s malom pauzom na Rogoljici gdje će biti organizirana tradicionalna zakuska od PD „Lipa“. Lakša varijanta se spušta autobusom do Lipika – posjet termalnom izvoru u parku i šetnja gradom. Za sve, slijedi posjet ergeli Lipik i mogućnost degustacije vina i domaćih proizvoda u vinariji Čaćić.

Cijena prijevoza
 - 100 kn za odrasle
- 50 kn za mlađe od 18 g. 

Dodatni troškovi: noćenje u domu u dvokrevetnim, trokrevetnim, četverokrevetnim i peterokrevetnim sobama (55 kn) i večera po izboru: gulaš od veprovine (30 kn), šaran na rašlje (30 kn) ili pastrva s prilogom (35 kn). Mogućnost doručka u nedjelju (17 kn). Ulaznica za Državnu ergelu Lipik (10 kn).

Što je potrebno ponijeti?
• cipele za hodanje (gojzerice ili neke čvrste tenisice ili cipele)
• oprema za kišu
• vreća za spavanje ili čista plahta (mogućnost iznajmljivanja posteljine u domu 10 kn)
• hrana za dan-dva

PRIJAVE I UPLATA KOD:
IVANA 098/681-811 , Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Prijava na mail ili mobitel i uplata do popunjenja autobusa utorkom u 20h u društvenim prostorijama (I. Zakmardija 5). Kod prijave obavezno navesti izbor jela za večeru u subotu navečer. Učlanjenje u društvo i članarina se mogu uplatiti na dan izleta u busu !!!