Izlet u NP Paklenica

Planinarski ormarić - Najave izleta

Planinarsko društvo Kalnik Križevci poziva sve članove društva 17. i 18. rujna 2011. na 

Izlet u NP Paklenica 

Paklenica_web_037_480_x_325

Paklenica je bogata po svojim geomorfološkim oblicima


Plan izleta:
Polazak iz Križevaca autima oko 16:00 h u petak popodne 16.09 ispred Bile, tako da subota bude slobodna za cjelodnevni izlet (Vaganjski vrh, oko 9 sati hodanja). Od Križevaca treba oko 3,5 – 4 h vožnje do Paklenice, sve ovisi koliko se puta stane uz put. Poželjno je doći u Paklenicu za dana da se mogu postaviti šatori. U nedjelju odlazak do Manite peći i Borisovog doma (5 h hodanja), a kasno popodne pokret prema Križevcima. 

Na izlet ponijeti: lijepo vrijeme, obuću i odjeću za planinarenje, mali ruksak (za vodu i hranu za 9 sati hodanja i rezervnu odjeću) šator, madrac, vreću za spavanje, posuđe za skuhati ono što ponesemo sa sobom, frigoterm tko ima za hladno pivo, stolice za kampiranje, badić, hranu. Kamp ima sanitarni čvora u blizini je pekara, dućan, benzinska crpka, picerija i kafić. Sam kamp NP-a ja na samoj obali u Starigradu, s pogledom na zalazeće sunce. Cijene smještaja su izvješene u prostorijama našeg društva, a mogu se pronaći i na stranicama NP Paklenica-Objekti turističke ponude-Kamp „Nacionalni park“ (ovisno o šatoru i dobi cca 50-60kn).

Ako je nekima prenaporno 9 sati hodanja dogovoriti ćemo se za neku blažu varijantu samo za njih. Tko neće biti u mogućnosti krenuti u petak u dogovoreno vrijeme može i sam doći kasnije ili u bilo koje vrijeme koje njemu odgovara.

Izlet je prilagođen za sve članove, mlade i sve koji se tako osjećaju.

Prijave kod Štefice Wolf (mob. 098/612-998; mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript )

Napomena:  U slučaju lošeg vremena vodič zadržava pravo izmjena. 
Svaki planinar polazi na izlet na vlastitu odgovornost.

Paklenica_web_033_480_x_360

Pogled sa Vaganskog vrha