Jednodnevni izlet u Gorski kotar, 04.07.2021.

Planinarski ormarić - Najave izleta

PD „KALNIK“ POZIVA VAS NA JEDNODNEVNI IZLET
NA VIŠEVICU, BURNI BITORAJ I ZAGRADSKI VRH
04.07.2021.


visevica_pogled

Viševica je vrh u Gorskom kotaru, visine 1.428 m. Padine ispod vrha su strme i šumovite, a na samom vrhu nema šume pa se vidici otvaraju nadaleko. Budući da je Viševica podjednako udaljena od Velebita, Bjelolasice, Bijelih stijena, Risnjaka i Učke, s vrha imate osjećaj da se nalazite u središtu golemog prirodnog amfiteatra. Pogled sa Viševice smatra se jednim od najljepših pogleda Gorskog kotara.

Početak staze je u selu Ravno, od Vagabundine kolibe, cca 2-2,5 h hoda do vrha. Za one brže i kondicijski spremnije, moguća je varijanta od Viševice nastaviti stazom prema Burnom Bitoraju, kamenitom vrhu visine 1386 m, koji je okružen šumom, te nema poseban vidik,  još cca 3-4 h hoda.

bitoraj
Nakon povratka sa Viševice i okrijepe u Vagabundinoj kolibi, slijedi uspon na Zagradski vrh, visine 1187 m, cca 1,5 h hoda do vrha. Staza u početku vodi preko livade i šume, a pri samom vrhu je kratka strmina.

zagradski_vrh
PLAN IZLETA
Polazak iz Križevaca u 6 h, sa parkirališta bivše Bille, Zagreb u 7 h, Buzin, Supernova. Planirani povratak u Križevce u večernjim satima.
Na izlet se ide busom.

Hrana i piće: iz ruksaka, a hranu u Vagabundinoj kolibi potrebno je unaprijed dogovoriti.
Oprema: osnovna planinarska oprema, zaštita od sunca, dovoljno tekućine

Sudjelovanje u troškovima prijevoza:

VODIČI:  Nada Prekomorec ( 091/600-2428 ), Zlatko Mustić ( 098/177-2451 )
PRIJAVE I INFORMACIJE: utorkom u prostorijama društva, uz uplatu akontacije u znosu od 100,00 kn.
Izlet će se održati prema svim propisanim mjerama zaštite vezano za Covid 19, te se mole svi sudionici da se istih i pridržavaju.

NAPOMENA:
U slučaju nepredviđenih situacija s obziromm na situaciju oko COVID 19 ili jako lošeg vremena, izlet se odgađa. Vodič ima pravo izmjene plana izleta, ukoliko za to postoji opravdani razlog.
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime  suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS-u, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.