Izlet u Istru (Pula-Kamenjak), 05./06.06.2021.

Planinarski ormarić - Najave izleta

PD "Kalnik" poziva Van na izlet
U ISTRU (Pula - Kamenjak)
05.-06.06.2021.

rt_kamenjak


Plan izleta
1. dan: obilazak Pulskih utvrda
Polazak iz Križevaca u 06 h, s parkirališta bivše Bille, dolazak u Pulu (Puntižela) oko 11h.
Nakon kratke pripreme krećemo u šetnju uz more, te obilazak nekoliko utvrda (Punta Christo, Monte Grosso), te povratak na početnu točku (kružna staza). Planirano vrijeme hoda je do 5h, tehnički lagano.
Navečer je predviđeno razgledavanje i šetnja Pulom.

pula-utvrde

2. dan: Zaštićeno područje Donji Kamenjak (Premantura)
U nedjelju je plan okupljanja u 8h, kako bi već do 9h bili u Premanturi gdje je polazišna točka za ulazak u zaštićeno područje Donji Kamenjak i medulinski arhipelag. Staza se zove Putovima orhideja donjeg kamenjaka, a putem prolazimo kraj parka sa skulpturama dinosaura u prirodnoj veličini, a na obali se mogu vidjeti i njihove stvarne stope zauvijek urezane u kamenu. Na samom jugu Kamenjaka smjestio se Safari bar izrađen od materijala pronađenih na Kamenjaku. Obala južnog dijela Kamenjaka obiluje kanjonima poznatima po atraktivnim skokovima u more i podvodnim spiljama. Na putu prema sjeveru pratit će nas prekrasna flora Kamenjaka koju čini više od 500 različitih biljnih vrsta. Među njima se osobito izdvajaju orhideje, neke i strogo zaštićene zakonom.

Vrijeme hoda: 5 sati / Udaljenost: 13,5 km / Visinska razlika: 55 m / Zahtjevnost: kondicijski i tehnički umjereno zahtjevno.

S obzirom na šetnju uz more, u planu je svakako i pauza za osvježenje u moru.
Polazak prema Križevcima predviđen je u nedjelju u 17:00 sati, te dolazak u Križevce u večernjim satima (do 22h).

Hrana: iz ruksaka

Oprema: standardna za nisko gorje (planinarske cipele, oprema za kišu, štapovi), dovoljno tekućine (2 lit)!
Ne zaboravite kremu za sunčanje!

Troškovi izleta: Sudjelovanje u troškovima prijevoza 170 kn, na bazi 35 planinara.
Smještaj: U hostelu i apartmanima oko centra Pule 150 kn (maksimalno 40 osoba).

Informacije i prijave za izlet kod vodiča:
• utorak od 20:00 u prostorijama PD Kalnik -Zlatko Mustić
• vodič: Dejan Jelenčić, mob. 098 175 9208, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

NAPOMENA:
Izlet će se održati prema svim propisanim mjerama zaštite vezano za COVID-19, te se mole svi sudionici izleta da se istih i pridržavaju.
U slučaju jako lošeg vremena, izlet se odgađa. Vodič ima pravo izmjene plana izleta, ukoliko za to postoji opravdani razlog.
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS-u, te da pristupa na izletu na vlastitu odgovornost