Izlet Ravna Gora, 23.08.2020.

Planinarski ormarić - Najave izleta

PD „KALNIK“ KRIŽEVCI
POZIVA VAS NA IZLET U RAVNU GORU – JAVOROVA KOSA, LEDENA JAMA, VIJENAC
Na izlet se polazi 23.08.2020. ( nedjelja )

ravna-gora

Vrh Javorova kosa (1016 mnv), nalazi se u šumi, cca 1 h hoda od centra Ravne Gore. U neposrednoj blizini samog vrha, podno planinarske kuće, nalazi se izvor „Božji studenac“, a stara predaja kaže da je ljekovit za oči. Dalje nastavljamo put prema vrhu Vijenac ( 899 mnv ), s kojeg se pruža lijepi vidik na zapadni dio Gorskog kotara, a usput ćemo prolaziti kraj Ledene jame, kojoj je ulaz širok 20 m a visok 10 m.

ravna-gora-ledenajama

Ukupno vrijeme hoda cca 5 h. Nakon planinarske šetnje Gorskim kotarom, slijedi nagrada za naše noge, kupanje u Novom Vinodolskom, zato sa sobom ponesite kupaće kostimiće.

PLAN PUTA:
Polazak autobusom iz Križevaca u 6 h, parking bivše Bille, Zagreb Supernova Buzin u 7 h.

OPREMA: osnovna planinarska oprema
HRANA: iz ruksaka
Sudjelovanje u troškovima prijevoza 130 kn, na bazi 20 ljudi.

Prijave i uplate: utorkom u prostorijama društva, kod tajnika Zlatka Mustić.
Vodič: Nada Prekomorec, Zlatko Mustić


NAPOMENA:
Izlet će se održati prema svim propisanim mjerama zaštite vezano za covit 19, te se mole svi sudionici izleta da se istih i pridržavaju.
U slučaju jako lošeg vremena, izlet se odgađa. Vodič ima pravo izmjene plana izleta, ukoliko za to postoji opravdani razlog.
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS-u, te da pristupa na izletu na vlastitu odgovornost