Jednodnevni izlet Kanjon rječice Kamačnik, 12.01.2020.

Planinarski ormarić - Najave izleta

PD „KALNIK „ KRIŽEVCI POZIVA VAS NA JEDNODNEVNI IZLET
  Kanjon rječice Kamačnik
12. 01. 2020. (NEDJELJA)

kamacnik-panova_staza

Kamačnik je slikoviti kanjon istoimene rječice u šumovitom masivu Velike Kapele. Neodoljiva romantična priroda, bezbroj zelenih tonova, put kroz kanjon s nekoliko mostića i galerija pogodan je za sve dobne skupine.

Plan izleta :
Polazak autobusom u 7:00 s parkirališta (bivše) Bille u Križevcima.
Dolazak u Kamačnik je planiran za 10.30, pa nakon kratke pripreme krećemo na obilazak Panove staze, a za što je predviđeno 4 sata.
Panova staza, tematska je doživljajna „akustična“ staza. Čini ju pet glazbeno-didaktičkih sadržaja, odnosno instrumenata: gong, ksilofon, rog, zvona i potočne orgulje.  Svi glazbeni instrumenti izrađeni su od hrastovine i postavljeni  na odgovarajuće mikrolokacije neposredno uz postojeću šetnicu izletišta Kamačnik. Budući da je u kanjonu izražena akustika prostora, instalirani glazbeni elementi kroz jednostavnu izvedbu i upotrebu, stvaraju dodatnu zvučnu kulisu za posjetitelja i potiču na osluškivanje tonova  prirode  kojom su okruženi.
Nakon povratka na početak staze, u Bistrou Kamačnik predviđena je kratka okrepa prije povratka u Križevce.
Povratak u nedjelju do 20h.

OPREMA: standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima (zaštita od kiše, vjetra, sunca), obavezne planinarske cipele/gojzerice (ne tenisice), slojevita toplija odjeća (plus zimska jakna, rukavice, kapa, šal), manji ruksak za hodanje, štapovi, stvari za osobnu higijenu.

HRANA I VODA: iz ruksaka, ponijeti dovoljno tekućine sa sobom (preporuka min. 2 litre tekućine).

TROŠKOVI IZLETA :
• prijevoz autobusom: 120 kn na bazi 20 ljudi, u slučaju većeg broja prijavljenih, cijena se smanjuje.

Informacije i prijave za izlet kod vodiča (dana 07.01.2019.):
• utorak od 20:00 u prostorijama PD Kalnik.
• Marko Čupen
• Dejan Jelenčić, mob. 098 175 9208

NAPOMENA:
U slučaju jako lošeg vremena, izlet se odgađa. Vodič ima pravo izmjene plana izleta, ukoliko za to postoji opravdani razlog.
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS-u, te da pristupa na izletu na vlastitu odgovornost.