JEDNODNEVNI IZLET U SLAVONIJU (SUBOTA 19.10.2019.)

Planinarski ormarić - Najave izleta

PD „KALNIK KRIŽEVCI“ POZIVA VAS NA JEDNODNEVNI IZLET U SLAVONIJU
JANKOVAC – IVAČKA GLAVA, ČEŠLJAKOVAČKI VIS (SUBOTA 19.10.2019.)

jankovac

Jankovac je poznato izletište na sjevernoj strani Papuka i kažu, najljepše mjesto u Slavoniji. Tu se nalazi i istoimeni planinarski dom, kojeg okružuju bogate bukove šume, jezera i slap Skakavac.

Jankovac nam je polazna točka prema Ivačkoj glavi (jedna grupa) i Češljakovačkom visu (druga grupa). Ivačka glava (913 nmv), cca 2 h hoda, kameniti je vrh na glavnom hrptu Papuka i jedan od najljepših u slavonskom gorju.

ivacka_glava

Češljakovački vis ( 825 mnv ), cca 1,5 h hoda, nalazi se na šumovitom grebenu odakle se pružaju lijepi vidici na požešku kotlinu. Izlet je prilagođen svim skupinama planinara i obiteljima s djecom jer, ukoliko ne žele ni na jedan od vrhova, mogu ostati šetati oko jezera i slapa Skakavac. A u blizini se nalazi i grob grofu Jankovcu.

cesljakovacki_vis

PLAN PUTA: na izlet se ide busom.
Polazak iz Križevaca u 5:30 h s parkirališta bivše Bille, a iz Zagreba u 6:30 h kod Supernove u Buzinu.
Planirani povratak u Križevce oko 21 h.

OPREMA: osnovna planinarska oprema, zaštita od eventualne kiše.

HRANA: iz ruksaka ili u vlastitom aranžmanu ili u pl.domu na Jankovcu.

SUDJELOVANJE U TROŠKOVIMA PRIJEVOZA: gratis za sve članove PD „KALNIK“

PRIJAVE: utorkom u prostorijama društva i vodiču: Nadi Prekomorec, mob: 091/600-2428 ili na e-mail, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , najkasnije do 15.10.

NAPOMENA: U slučaju jako lošeg vremena, izlet se odgađa. Vodič ima pravo izmjene plana izleta, ukoliko za to postoji opravdani razlog.
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS-u, i da pristupa na izletu na vlastitu odgovornost.