Planinarski izlet na Kamešnicu, 20.-22.06.2019.

Planinarski ormarić - Najave izleta

PLANINARSKO DRUŠTVO „KALNIK„ KRIŽEVCI
POZIVA VAS NA TRODNEVNI IZLET NA KAMEŠNICU
20.-22.06.2019.

modro_jezero
Kamešnica je planina koja se nalazi na granici BIH i Hrvatske. Njen najviši vrh – Konj, 1866 m, cilj našeg planinarenja po Kamešnici, nalazi se u BIH. S vrha se pruža izuzetno lijep pogled na livanjsko polje i sinjsku krajinu, te na okolne vrhove: Cincar, Čvrsnicu, Biokovo, Mosor, Dinaru i još mnoge znane nam planine,  kao i na srednjodalmatinske otoke.

Prvi dan izleta posjetit ćemo Imotski i znamenito Modro i Crveno jezero

Polazna točka uspona na Konj je od planinarske kuće Orlovac, koja se nalazi u selu Donja Korita, kod Otoka Dalmatinskog, u kojoj imamo organiziran smještaj, dva noćenja. Na uspon se ide drugi dan, 21.06. ( petak ) u jutarnjim satima, zbog dužine staze i izloženosti suncu, a predviđeno vrijeme hoda je cca 6-7 sati. Kod planinarskog skloništa Milčić Bunarić nalazi se izvor vode, koji može presušiti, pa svakako treba uzeti dovoljno vode sa sobom. Prvi dio staze lagano se uspinje kroz nisku makiju pa kroz bukovu šumu do spomenutog skloništa, a dalje izlazi na greben i po njemu do vrha.
U blizini planinarke kuće nalazi se i vrh Glavaš, najviši vrh Kamešnice na hrvatskoj strani,1308 m, do koje uspon traje 2-3 sata, pa ukoliko netko ne želi na vrh Konj, može posjetiti taj vrh. Vodiči su nam domaći planinari.
Sa vrha Konj spuštamo se do planinarske kuće, gdje prenoćimo i treći dan, 22.06. ( subota ) prije povratka u Križevce, posjetit ćemo Lokvičićka jezera, u blizini Imotskog. Tu ćemo napraviti šetnju oko jezera cca 2-3 sata hoda, te nakon toga povratak za Križevce u popodnevnim satima. Predviđeni dolazak u Križevce u večernjim satima.

PLAN PUTA:
Polazak iz Križevaca: 20.06. četvrtak, u 6 h kod parkirališta bivše Bille
Zagreb, 7 h kod parkirališta Supernove u Buzinu
Predviđeni dolazak u Imotski oko 13 h.
Na izlet se polazi kombijem, autima ili minobusom. Maksimalan broj ljudi je 20. Molim dobrovoljce za vozače auta.

OPREMA: osnovna planinarska oprema, zaštita od kiše i sunca, vreća za spavanje, čeona lampa.
HRANA: iz ruksaka. U pl. Kući možemo pripremiti zajedničku večeru, skuhati kavu.
TROŠKOVI PUTA: cca 450 kn po osobi
TROŠKOVI NOĆENJA: 50,00 kn po osobi za dvije noći
Obavezna akontacija u iznosu od 200 kn

PRIJAVE: kod vodiča izleta Nade Prekomorec, mob: 091/600-2428, ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ,  najkasnije do 18.06.2019. radi ograničenog broja prijavljenih
U slučaju lošeg vremena izlet će se odgoditi za neki drugi termin o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni.

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke
uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS–u i da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.