Jednodnevni izlet na Golicu/Karavanke (SLO), 12.05.2019.

Planinarski ormarić - Najave izleta

POZIVAMO VAS NA JEDNODNEVNI IZLET
GOLICA – KARAVANKE (SLO)  
i dani narcisa
12.05.2019. (nedjelja)

OTKAZAN ZBOG VREMENSKIH UVJETA !!

golica_karavanke

Golica je planina u slovenskim Alpama i dio je masiva koji se zove Karavanke sa vrhom od 1835m  udaljen oko 10 km od Jesenica. Klasična alpska planina s južnim travnatim padinama koje se spuštaju do Jesenica i strmim sjevernim kamenim spustom prema Austriji. Sami vrh Golice (1835m) se nalazi na Sloevensko – austrijskoj granici, koji za lijepog vremena pruža nezaboravne vidike na sve strane, Kamniške i Julijske Alpe te visoke Ture u Austriji. Golica je i posebna po svojim narcisama koje cvatu u svibnju na južnim blagim travnatim padinama.

POLAZAK: iz Križevaca u 5:00 h na parkiralištu kod bivše Bille
POVRATAK: u večernjim satima  
OPREMA: osnovna planinarska oprema, zaštita od vjetra i kiše
TEŽINA STAZE: srednje zahtjevna, prilagođena svakom pojedincu

KRATKI OPIS STAZE:
• Vrijeme hoda: cca 5.30 sati
• Polazišna visina: 980m
• Maksimalna visina: 1835m
• Ukupna duljina staze: oko 8 km
• Polazak je iz sela Planina pod Golico (980m) gdje nas ostavlja bus i čeka do povratka, tu nam se pridružuju domaći planinari Sandra i Vili te krećemo stazom prema planinarskom domu Koča na Golici (1582m)  u trajanju od 2-2,30 sati, te nakon kraće pauze još 0,40 do 1 sat laganog hoda na vrh Golice, kraća pauza i fotografiranje te spust istom stazom nazad prema domu gdje radimo dužu pauzu od 1 sat za ručak, a nakon toga slijedi spust istom stazom do busa i povratak u Križevce.

HRANA I PIĆE: iz ruksaka uz mogućnost ručka u pl. domu u vlastitom aranžmanu, koji je opskrbljen hranom i pićem te suvenirima (plaćanje isključivo novčanicama EUR)
PRIJEVOZ: autobus
TROŠKOVI: 160 kn prijevoz na bazi 40 ljudi
PRIJAVE I UPLATE: organizatoru izleta, najkasnije do 07.05.2018.
Dražen Manojlović – 091 682 6861

OBAVEZNO PONJETI VAŽEĆE PUTNE DOKUMENTE ZA PRIJELAZ GRANICE!

NAPOMENA: u slučaju jako lošeg vremena izlet se odgađa. Vodič ima pravo izmjene plana izleta ukoliko za to postoji opravdani razlog.
Odlaskom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS-u, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.