Planinarski izlet Visočica, 27.04.2019.

Planinarski ormarić - Najave izleta

PD Kalnik Križevci organizira izlet 27. 04. 2019. (subota)
na VISOČICU 1.619 m
(novi datum izleta)

visocica_velebit

Visočica je istaknut vrh osovljen nad strmom ličkom padinom Velebita. Zahvaljujući svojem položaju, to je jedan od najljepših vidikovaca na cijelom Velebitu. Nadomak hrpta Visočice, zapadno od vrha i oko 30' ispod njega, nalaze se na granici šumskog pojasa ruševni ostaci Gojtanova doma koji je spaljen u Domovinskom ratu. Odmah pokraj ruševine doma u šumi je zapušteno planinarsko sklonište koje može poslužiti samo kao zaklon od jakog nevremena. Područje Visočice je floristički iznimno bogato, o čemu najbolje svjedoči podatak da je na njoj pronađeno i opisano oko 500 različitih biljnih vrsta.

Polazak je iz Križevaca u 6.00 sati s parkirališta kod nekadašnje Bille s povratkom u Križevce oko 20.00 sati. Na izlet se ide osobnim automobilima. Očekivani troškovi po automobilu su oko 550 kn sa cestarinom. Polazak od početne točke (naselje Rizvanuša, okolica Gospića) je oko 10 h. Planirana tura je srednje teška. Hodati će se ovisno o uvjetima na cesti i mogućnosti pristupa 5-6 h. Povratak kod auta planiran je oko 16 h.

Na izlet je potrebno ponijeti dovoljno hrane i tekućine, čvrste planinarske gojzerice, višeslojnu odjeću te planinarsku iskaznicu s markicom za tekuću godinu.

U slučaju lošeg vremena izlet će se organizirati u drugom terminu. Rezervni termin je nedjelja 14.03.2019.

Prijave za izlet:

  • kod Kristine Kirin na mob. 0917319448 ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript )
  • Alojza Cetla na mob. 099/2183-119 ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript )
  • ili utorkom od 20.00 u prostorijama PD Kalnik Križevci.

NAPOMENA:
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS–u i da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.