Planinarski izlet Snježnik i Guslica, 16.03.2019.

Planinarski ormarić - Najave izleta

PD Kalnik Križevci organizira izlet 16.03.2019. subota na
SNJEŽNIK I GUSLICU
Termin izleta je pomaknut zbog najave lošeg vremena u nedjelju!

Snjeznik_i_Guslica_crop

Snježnik je vrh u zapadnom dijelu Gorskog kotara s visinom od 1506 mnv. S vrha se pruža lijep pogled na sve strane, a posebice na Riječki zaljev. Do vrha se relativno lagano dolazi jer je ishodišna točka za planinarenje skijalište Platak (1100 mnv) na kojem se nalaze dva planinarska doma.

Polazak je iz Križevaca u 6.00 sati s parkirališta kod nekadašnje Bille s povratkom u Križevce oko 19.00 sati.

Lakša tura: Planinarenje od Platka do Snježnika i natrag u trajanju od cca 2,5 sata. Po povratku na Platak ručak (u vlastitom aranžmanu) i slobodno vrijeme.
Teža tura: Planinarenje od Platka do Snježnika te dalje do Guslice (1489 mnv) i natrag u trajanju od cca 4,5 sata. Po dolasku na Platak ručak (u vlastitom aranžmanu).

Na izlet je potrebno ponijeti dovoljno hrane i tekućine (ukoliko se ne ruča u pl. domu), čvrste planinarske gojzerice, višeslojnu odjeću te planinarsku iskaznicu s markicom za tekuću godinu.

Troškovi izleta
iznose 100 kn za prijevoz autobusom na bazi 40 sudionika.
U slučaju lošeg vremena izlet će se organizirati u drugom terminu.

Prijave za izlet:
kod Alojza Cetla na mob. 099/2183-119 (email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) ili utorkom od 20.00 u prostorijama PD Kalnik Križevci.

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS–u i da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.