Dvodnevni izlet na Krk, 24.-25.03.2018.

Planinarski ormarić - Najave izleta

PLANINARSKO DRUŠTVO „KALNIK“ KRIŽEVCI
POZIVA VAS NA DVODNEVNI IZLET NA OTOK KRK
24.-25.03.2018.

krk1

Polazak: subota u 05:00 Križevci ( parkiralište kod bivše Bile )
Zagreb 06:00, parkiralište Plodine kod Arena centra
Povratak: oko 17:00 h iz Baške, dolazak u Križevce u večernjim satima

Program izleta:
1.dan: Kanjon Vrženica
Dolazak u Bašku oko cca 10:00 h. Start od kampa Bunculuka preko kanjona Vrženica, koji je dužine cca 2,3 km, planirano vrijeme uspona kroz kanjon cca1,5 h hoda. Ukoliko nam dozvoli vrijeme planiramo kružnu turu, kroz kanjon, na vrh i vidikovac Rebica te Veloj i Maloj luci i povratak u kamp. Predviđeno trajanje za kružnu turu cca 6 h hoda.
Napomena: kanjon Vrženica je vrlo zanimljiv, prolazi uskim tjesnacima, okružen strmim stijenama i mjestimice zahtjeva i korištenje ruku. Kamenje je oblo i sklisko ukoliko je mokro. I iz tog razloga ukoliko će biti kišno vrijeme i kamenje mokro, umjesto kanjona rezervna varijanta izleta je uspon na Obzovu .
Noćenje u hostelu Kantun u Punatu u zajedničkim sobama

2.dan: Mjesečev plato i vrh Diviška
Nakon doručka, oko 08:00 h krećemo prema stazi za Mjesečev plato, krškoj i kamenitoj zaravni koja je izgledom na kamenu pustinju. Vrh Diviška nalazi se na nad. visini od  471 m. Ispod samog vrha nalazi se zanimljiva lokva Diviška, do koje se spuštaju suhozidi koji razdvajaju pastirske posjede.
Staza počinje kod mjesnog groblja i crkve Sv.Ivana, jednim dijelom prolazi kroz borovu šumicu do izlaza na kamenitu zaravan. Ukupno vrijeme hoda cca 4-5 h.
Težina staze: kanjon Vrženica zahtjevno, Mjesečev plato srednje zahtjevno    
Oprema: standardna planinarska oprema, zaštita od kiše i vjetra
Hrana i voda: iz ruksaka

krk2


Troškovi izleta: sudjelovanje u prijevozu busom na bazi 20 planinara 200,00 kn
Na bazi 30 planinara 180,00 kn
Noćenje u hostelu Kantun: 80,00 kn
Informacije i prijave za izlet kod vodiča najkasnije do 20.03.2018.

Vodič : Nada Prekomorec, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , mob: 091/600-2428

Napomena: izlet je osim u godišnjem planu društva i u planu opće planinarske škole te se preporuča da polaznici škole sudjeluju na izletu.
U slučaju lošeg vremena i ukoliko za to postoji opravdan razlog, vodič ima pravo izmjene plana održavanja izleta.
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS –u, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.