Izlet na Crnopac

Planinarski ormarić - Najave izleta

Pozivamo vas na jednodnevni izlet na Crnopac (Južni Velebit)

Crnopac_400_x_300

Izlet će se održati u nedjelju 20.09. s polaskom iz Križevaca u 06:00 sati (na parkiralištru kod Bille) i povratkom oko 21:00 sati.


Crnopac (1402m) je najviši vrh jugoistočnog Velebita. Polazna točka za uspon je prijevoj Prezid (768m) na cesti Gračac – Obrovac. Vrijeme potrebno za uspon i silazak je 5-6 sati. Teren je zahtjevan, strm i kamenit pa je za uspon potrebna dobra psiho-fizička kondicija. Pogled s vrha je jedan od ljepših na Velebitu budući da Crnopac nije okružen drugim vrhovima.

Na izlet se ide osobnim automobilima, a trošak puta se dijeli sukladno broju osoba u pojedinom automobilu (oko 300km puta u jednom smjeru + cestarina). Hrana i piće su u vlastitoj režiji (potrebno je ponijeti dovoljnu količinu za cjelodnevni izlet). Izlet će se odgoditi  u slučaju lošeg vremena.

Prijave kod vodiča izleta: Alojz Cetl (mob. 099 2183 119, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) ili utorkom od 20:00 u prostorijama PD Kalnik.

 

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS-u, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.