Izlet na Samarske stijene, 24.05.2015.

Planinarski ormarić - Najave izleta

IZLET NA SAMARSKE STIJENE (zapadna skupina)

(nedjelja, 24.05.2015.)

Planinarsko društvo Kalnik Križevci organizira jednodnevni izlet automobilima na Samarske stijene (zapadna skupina). Na izlet se polazi iz Križevaca ispred Bille u 7.00h, a iz Zagreba ispred Arene (Plodine) u 8.00h, s povratkom u Križevce oko 20.00h. 

samarske_stijene    


Samarske stijene su strogi prirodni rezervat krških stijena čudesnih oblika ispresijecanih ponikvama i obraslih gustom mješovitom šumom.

Ishodište za izlet je 13. kilometar na šumskoj cesti koja povezuje Jasenak i Begovo Razdolje. Prvi dio puta, od parkirališta na šumskoj cesti do vrha Samarskih stijena, vodi šumskom stazom u trajanju od 45min. Dalje se dolazi na vrlo zahtjevan teren koji traži mnogo spretnosti i penjačke vještine. Put kroz stijene i natrag do parkirališta traje ukupno 4-5h.

 

Na izlet je potrebno ponijeti dovoljno hrane i pića za cijelu turu. Također, potrebno je ponijeti standardnu pl. opremu: čvrste gojzerice te odjeću za zaštitu od kiše i sunca. Trošak prijevoza se dijeli na broj putnika u automobilima (400km puta + cestarina).
Voditelji izleta su Dalibor Wolf i Alojz Cetl. Prijave za izlet na mob: 099/2190-247 i 099/2183-119 ili utorkom u prostorijama PD Kalnik Križevci od 20 do 21h.

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS-u, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.