Planinarska škola 2015.g.

Planinarski ormarić - Vijesti

Drage planinarke i planinari.

Tijekom 2015. godine planiramo izvesti opću planinarsku školu za sve one koji o planinarenju žele dobiti korisne i stručne informacije. Pohađanjem planinarske škole planinari u kratkom roku usvajaju znanja koja se inače stječu godinama. S druge strane ona je gotovo neophodna za sve one koji se spremaju na zahtjevnije planinarske ture ili planiraju nastaviti školovanje u okviru tečajeva koje provodi Hrvatski planinarski savez (HPS).

Tecajci ispred pl. doma na Kleku, Foto H. Misko

Planinarska škola 2010.g.

 

Škola uključuje određeni broj predavanja, izleta i vježbi, a sve prema nastavnom planu i programu propisanom od strane HPS-a. To uključuje sljedeće teme: povijest planinarenja, organizacija HPS-a, pripreme za odlazak u planinu, kretanje u planinama, meteorologija, čvorologija, orijentacija, osnove visokogorskog planinarenja, rad HGSS-a, prva pomoć u planinama, itd. Školu izvode naši vodiči te pozvani predavači-stručnjaci iz pojedinih područja i traje oko 4 mjeseca. Uvjeti za pohađanje škole su: članstvo u PD Kalnik Križevci, dobrovoljan pristup te fizička i psihička spremnost za pohađanje nastave i izleta (za mlađe od 18 godina suglasnost daje roditelj).

Cijena škole iznosit će 200kn ovisno o broju kandidata s tim da je za održavanje škole potrebno minimalno 10 kandidata. Stoga molim sve one koji su zainteresirani da se najkasnije do 15.12. jave na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili mob: 099 2183 119.

Ukoliko se skupi dovoljan broj kandidata škola će započeti s radom tijekom veljače sljedeće godine.

PD Kalnik Križevci