Izlet na Velebit

Planinarski ormarić - Najave izleta
Planinarsko društvo Kalnik organizira izlet na Sjeverni Velebit u nedjelju 6. srpnja 2014. s polaskom u 5 sati ispred Mercatora u Križevcima (u 6 sati iz Zagreba kod Arena centar).
Vozimo se do Krasna gdje kupujemo ulaznice za NP Velebit te dalje do kapelice ispod planinarskog doma "Zavižan" (1594 m), dalje idemo Premužićevom stazom sa usputnim usponom na Gromovaču 1676 m,
zatim do Rossijevog skloništa(1580 m) gdje je duža stanka, te dalje prema planinarskoj kući na Alanu.

Gromovača je najpregledniji vidikovac na veličanstveni kameniti labirint Rožanskih kukova.
Ova cijela dionica je pogodna za obiteljska planinarenja jer nije posebno zahtjevna. Na stazi nije moguća opskrba vodom, očekivano hodanje sa stankom u Rossijevom skloništu cca 6 –7sati.
Autobus ide od Zavižana do Planinarske kuće Alan pa je pohod prikladan i za planinare koji žele posjetiti Botanički vrt na Zavižanu te dalje nastaviti vožnju autobusom do planinarske kuće na Alanu (1414 m).
Cijena izleta je do 175 kuna, ovisno o broju (prijevoz i ulaznica za NP Sjeverni Velebit).
Ručak iz ruksaka, velebitsko crno za organizatoricu i vodićkinju, Maja i Nada.
Na izlet valja ponijeti slojevitu odjeću, štapove, kremu za zaštitu od sunca, dosta pitke vode. Planinarska kuća Alan opskrbljena je pićem i vodom.
Informacije i uplate 24. 6. i 1.7. 2014. utorak od 20 do 21 sat u prostoru PD Kalnik kod vođe puta Maja Zegnal Koretić 098 597 050.