Praznik rada na Svetoj Geri (01.05.2014.)

Planinarski ormarić - Najave izleta

Za Praznik rada PD Kalnik iz Križevaca i PD Vrbovec zajednički su pohodili Sv. Geru (1175 m, a računavši toranj i koji metar više).

SAM_5641_web

Krenuvši na put nismo znali što nam nebo sprema: kišu i oblake ili sunce, no sjevši u mali Čazmatransov autobus s 19 sjedala koja su bila sva popunjena s veseljem smo krenuli put Jaske, Krašića i na kraju Sošica iz kojeg pohod na Sv. Geru traje 2 h i 30 min. Kako je većina nas pohodila Sv. Geru zimi, a ostatak planinara nije bio na Geri, sve nas je oduševio uspon zelenim šumama i prekasnim cvjetnim livadama koje su nas dočele na vrhu. Na usponu smo odali počast našem planinaru Gordanu Matijasu Mandiću koji je na jednoj od livada koje vode na Sv Geru pronašao svoj vječni mir. U kapelici Sv. Ilije održano je proljetno misno slavlje.

Nakon odmora na vrhu jedna grupa planinara otišla je na slovensku stranu Sv. Gere do planinarskog doma Gospodična (30 min) a ostatak prema Sošicama s time da je dio planinara put produžili preko doma na Vodicama. Okupili smo se kod autobusa u Sošicama nešto prije 17 h i krenuli busićem kući zadovoljni što nas je vrijeme poslužilo i što smo prisustvovali još jednom lijepom planinarenju i druženju u prirodi.