IZLET NA SAMARSKE STIJENE (nedjelja, 18. 05. 2014.)

Planinarski ormarić - Najave izleta

Planinarsko društvo Kalnik Križevci organizira jednodnevni izlet automobilima na Samarske stijene (južna skupina).


samarske_stijene

 

Na izlet se polazi iz Križevaca ispred Bille u 7.00h, a iz Zagreba ispred Arene (Plodine) u 8.00h, s povratkom u Križevce oko 21.00h.

Samarske stijene su strogi prirodni rezervat krških stijena čudesnih oblika ispresijecanih ponikvama i obraslih gustom mješovitom šumom.
Ishodište za izlet je 13. kilometar na šumskoj cesti koja povezuje Jasenak i Begovo Razdolje. Prvi dio puta, od parkirališta na šumskoj cesti do Ratkovog skloništa, vodi laganom šumskom stazom u trajanju od 45min. Od Ratkovog skloništa dolazi se na vrlo zahtjevan teren koji traži mnogo spretnosti i penjačke vještine. Put kroz stijene je kružni i traje 5-6h.Sama staza ne pruža puno panoramskog pogleda, ali je jako zanimljiva i uzbudljiva te daje neponovljiv doživljaj prašumske divljine kakve se rijetko može naći.

Na izlet je potrebno ponijeti dovoljno hrane i pića za cijelu turu. Također, potrebno je ponijeti standardnu pl. opremu: čvrste gojzerice te odjeću za zaštitu od kiše i sunca. Trošak prijevoza se dijeli na broj putnika u automobilima (400km puta + cestarina).

Voditelji izleta su Dalibor Wolf i Alojz Cetl.
Za sve informacije i prijave mogu se kontaktirati na brojeve mob: 098/248-259 i 099/2183-119 ili utorkom u prostorijama PD Kalnik Križevci od 20 do 21 sat.