Najava izleta Biokovo (01.-04.05.2014.)

Glavni izbornik - PD Kalnik Križevci

PD Kalnik Križevci organizira izlet na BIOKOVO (01.-04.05.2014.)

Planina Biokovo je zbog svoje jedinstvene geomorfologije i biološke raznolikosti proglašena parkom prirode 1981. godine. Biokovo strmo izranja iz mora, pružajući sa svojih vrhova i vidikovaca nezaboravne panoramske poglede na Makarsku rivijeru, dalmatinske otoke i Zabiokovlje.


biokovo


Polazak iz Križevaca je 01. svibnja (četvrtak) u jutarnjim satima, a povratak 04. svibnja (nedjelja) u večernjim satima. Na izlet se ide osobnim automobilima.
Predviđene su dvije planinarske ture:

 

  • - petak (02. svibnja) - uspon na vrh Sv. Ilija (1642 mnv) kružnom stazom Bast-Ledenice-Sveti Ilija-Osičine-Bast. Vrlo zahtjevna tura u trajanju od 9 sati.
  • - subota (03. svibnja) - prilaz automobilima do podnožja vrha Vošac (1422 mnv) te uspon do vrha Sv. Jure (1762 mnv) i natrag. Srednje zahtjevna tura u trajanju 5-6 sati.

Noćenje je osigurano u privatnim apartmanima (cijena 3 noćenja po osobi iznosi 150 kn).
Troškovi prijevoza iznose cca 250 kn po osobi (na bazi 4 osobe u automobilu) ukoliko se putuje starom cestom, odnosno uvećani za cijenu cestarine u oba smjera, ukoliko se putuje autocestom.
Cijena ulaznice za park prirode Biokovo iznosi 25 kn po osobi za grupne posjete.
Hrana i piće su u vlastitoj režiji, apartmani su opremljeni  kuhinjom.
Na put je potrebno ponijeti: vreću za spavanje, višeslojnu odjeću za toplo i hladno vrijeme te zaštitu od kiše, sredstvo za zaštitu od sunca i čvrste gojzerice. Izlet će se održati isključivo za lijepog vremena.
Prijave za izlet kod Alojza Cetla na mob. 099 2183 119 ili na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript