Jednodnevni izlet na Nanos (Slovenija) nedjelja, 16.6.2013.

Planinarski ormarić - Najave izleta

Drage planinarke i planinari, vodimo vas na jednodnevni izlet autobusom na planinu  - ne zaboraviti putovnicu ili osobnu kartu. Polazak ispred BILLE ujutro u 6 sati, iz Zagreba kod Arene u 7 h. Dolazak autobusom do parkirališta ispod Nanosa na kojem je izvor vode i odakle počinje uspon. Na izlet je potrebno ponijeti prikladnu odjeću i obuću te hranu i piće za jedan dan.

Izlet je zbog lošeg vremena odgođen za 16.06.2013.

2Detalj uspona sa sajlama

 

Planinarski najzanimljiviji dio Nanosa je južni vrh – Pleša visine 1262 metra, a tik pod njim nalazi se TV toranj i planinarski dom - Vojkova koča. Posebno atraktivan prilaz Nanosu, prava mala alpska avantura, je staza iz Razdrtog i traje otprilike 2 sata. Pauza  za ručak na proplanku uz planinarski dom, moguća prehrana i u domu. Povratak po lakoj i nešto dužoj stazi, oko 2,5 sati hoda do parkirališta. Dolazak u Križevce u večernjim satima.

1

Staza je djelomično zahtjevna, prolazi kroz šumu, po siparu, djelom usječena u stijenu, na nekim mjestima osigurana sajlama, a pogledi su prekrasni. 

To sve samo za 120,00 kn.

Informacije, prijave i uplata kod:
- Maja Zegnal Koretić 098 597 050 (email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) ili 
- Alojz Cetl 099 2183 119 (email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) ili
- utorkom u prostoriji Pl. društva do 21.5.2013.