Tradicionalni Uskrsni pohod, 01. travanj, 2013,

Planinarski ormarić - Najave izleta

Tradicionalni Uskrsni pohod kroz klanac Šokot do Grada Mali Kalnik 2013.


Vidikovac_Krizni_kamen_6

Tradicionalni Uskrsni pohod kroz potok i klanac Šokot uz istoimeni slap do grada Malog Kalnika, održati će se u Uskrsni ponedjeljak 1. travnja 2013. godine.

Polazi se iz središta mjesta Gornja Rijeka stazom 10(po Smandu), te se ide zapadno cestom do skretanja u vinograd, zatim desno do prvog slapa kroz živopisni krajolik. Poslije prolaska kroz klanac s više manjih ili većih slapova dolazi se do livada Bezđe, od njih se južno kroz šumu uspinje na brdo Belu Goricu. Od križanja puteva šumovitim grebenom istoćno do vidikovca na stijeni Kanclin(421 m). Nakon kraćeg odmora ide se dalje na istok do vidikovca Križnog Kamena , gdje je predviđen dulji odmor. Spuštanje stazom 10b do slapova u potoku Deklišanec (Pesji potok), od njih desno uspon do vidikovca Rani kamen na stijeni. Od njega istočno stazom uz stjenovito šumoviti greben Puste Barbare do podnožja i velike livade. Tu se lijevo staza uspinje na Pustu Barbaru(460 m), gdje su desno istočno ostaci grada Mali Kalnik. Lijevo je odmorište za ručak iz ruksaka. Poslije silazak i stazom 11(po Smandu) u selo Deklešanec, te povratak cestom u Gornju Rijeku. Moguće se je odvojiti i produžiti do planinarskog doma na Kalniku.

Okupljanje sudionika pohoda u mjestu Gornja Rijeka do 9 sati u središtu mjesta, kada je i polazak na pohod. Preporučuje se doći ranije, tako da se upoznaju sudionici s znamenitostima mjesta i okolice.

Potrebno se opremiti: gojzerice, gamašne, zaštita od kiše, hrana i piće.

Sve zainteresirane molim da mi se jave radi organizacije prijevoza i drugih informacija o pohodu Stjepanu Jembreku na mobitel 095 845 8509(molim sms-om) ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Okupljanje križevčana do 8 sati u bifeu Gornji grad u Križevcima od kuda je i polazak na pohod.

 

Približna trasa pohoda

trasa