Pohod na Kalnik

Planinarski ormarić - Najave izleta

Planinarsko društvo Kalnik iz Križevaca organizira

Prvi pješački pohod na kalnik u 2013. godini

Na pohod se ide u subotu 2. veljače 2013. godine

Kalnik_-_pjesacki_400_x_257

 


Okupljanje sudionika je do 7 sati ujutro ispred bifea Gornji Grad u Markovićevoj ulici u Gornjem gradu. Trasa puta je kroz Markovićevu ulicu, Helenski put uz groblje, Lipovčicu, osnovnom planinarskom stazom broj 16 (po SMAND-u), po šumama, poljima i vinogradima, selima Piškovec, Dedina i Kalnički Potok do sela Kalnika.

Po dolasku do planinarskog doma slijedi odmor i ručak. Nakon ručka predviđeno je obići neke od destinacija u središnjim prijedjelima Kalnika kao: uspon s južne strane na Sedmi zub u dvije varijante - lakšu i težu, vrh Vranilac, vrh Vuklec i vidikovci kraj njega, vrh Peca.

Povratak je predviđen logističkom potporom članova društva, vlastite obitelji i prijatelja, te se može naručiti taxi-kombi (za prijevoz do 10 osoba treba skupiti 100 kuna) ili pješice.

Organizator je Stjepan Jembrek, mobitel 095 845 8509 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Zainteresirani mogu uz rezervaciju prespavati u planinarskom domu (tel. u pl. domu je 048 857 091).

Za izlet treba obuti udobne cipele, zaštitu od nevremena (kabanicu ili kišobran, gamašne), zimsku odjeću i veš za presvući. Prehrana je iz ruksaka a i može se telefonom naručiti objed po planinarskim cijenama u Planinarskom domu na Kalniku.

Na pohod mogu poći svi zainteresirani - ne moraju biti članovi planinarskog društva.