Obavijest

Planinarski ormarić - Vijesti


Dragi članovi PD“Kalnik“ iz Križevaca,
Dragi ljubitelji prirode i planina,

Još je malo ostalo do kraja 2012.godine. Ove godine bilo nas je učlanjeno u PD Kalnik 140 članova. Organizirali smo dvadesetak izleta što autobusima, što svojim vlastitim prijevozom.

 Dana 21.12.2012. godine organiziramo okupljanje članova na Božičnom domjenku u prostorijama društva u 18 sati. Želja nam je da se okupimo te da popričamo o ovogodišnjoj sezoni te planu izleta za 2013.godinu. Pozivamo što veći broj mladih ljudi da se učlane u naše društvo koje dogodine slavi 89 godina postojanja.

 



Kako početi planinariti?
Najlakše je početi planinarenje u sklopu nekog planinarskog društva. Planinarsko društvo“KALNIK“ rado prima nove članove te im omogućuje da pod vodstvom naših iskusnih planinara i vodiča organizirano obiđu mnoge zanimljive planine i planinarska odredišta.
Učlanjenjem u PD“KALNIK“ Križevci ujedno postajete i članom Hrvatskog planinarskog saveza (www.plsavez.hr), te ostvarujete slijedeća prava:

Članska prava
Član planinarske udruge ima pravo:
- Sudjelovati u radu planinarske udruge
- Koristiti popust od 50% na cijenu noćenja u planinarskim domovima,kućama i skloništima u Hrvatskoj;
- Temeljem Ugovora o reciprotitetu između HPS i Planinske zveze Slovenije koristiti popust na cijenu noćenja u planinarskim domovima,kućama i skloništima u Sloveniji kao član PZS;
- Koristiti popuste i povlastice utvrđene odlukama UIAA i sporazumima nacionalnih planinarskih saveza HPS;
- Koristiti člansko osiguranje u slučaju nesreće na planinarskom izletu u Hrvatskoj,
- Posredstvom skupštine u svojoj planinarskoj udruzi odlučivati o izboru dušnosnika i tijela svoje osnovne planinarske udruge te koristiti njezine članske povlastice,
- Ostvarivati ostale članske povlastice.

PLANINARENJE I ZDRAVLJE
Planinarstvo je način i stil života, čitav niz aktivnosti koje suvremenom gradskom čovjeku život čine ugodnijim, zanimljivijim, zdravijim i nadasve ljepšim.

Osnovni sadržaj i cilj planinarenja je uživanje,pri čemu se fizičko i duhovno izvrsno nadopunjuje.
Još jednom pozivam Vas na druženje 21.12.2012.u 18 sati u prostorijama društva.

Ujedno Sretan Božić i Nova godina svim članovima društva te našim prijateljima.

Zdravko Petrinec,
Predsjednik PD „Kalnik“ Križevci